Patienter i Linköping får större andel ekologisk mat
Servicebolaget Sodexo meddelar att man fått uppdrag av Region Östergötland att öka andelen ekologiska och lokalproducerade livsmedel i de måltider som serveras till patienter, besökare, och personal, på Universitetssjukhuset i Linköping. Ändringen infördes den första september.
”Maten kommer att lagas från grunden i centralköket på Universitetssjukhuset i Linköping precis som tidigare. Den ekologiska andelen råvaror ska ökas från 27 till 50 procent. I den politiskt antagna livsmedelsstrategin finns också en målsättning att öka andelen lokalproducerade livsmedel. Sodexo kommer även att erbjuda cateringverksamhet, tilläggstjänster som måltidsvärdar på avdelning och nutritionstjänster”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
”Precis som tidigare kommer allmänheten kunna köpa överbliven mat via appen Karma. Färdigförpackade matlådor kommer att säljas till ett reducerat pris efter restaurang Blåklintens stängning. ”
/FoodMonitor

t20