oIMG 1973
Färsking lanserar OatSmoothie
PRODUKTNYTT Som FoodMonitor berättat om tidigare så tog sig företaget Healthy Heroes AB i Helsingborg in på marknaden förra året med två granola-produkter under varumärket Färsking. Nu släpper bolaget OatSmoothie i tre varianter.
– Vi ville ta fram en produkt som vi själva saknade på marknaden. Vi älskar smoothies och ville skapa något som utvecklar smoothiehyllan. Så vi tog fram en smoothie med mer fiber och protein och mindre sockerarter, lite som en smoothie 2.0. Resultatet blev vår OatSmoothie, ett perfekt mellanmål som går rätt in i laguppställningen i vår kamp för bättre hälsa. Att fortsätta utveckla schyssta produkter är lika naturligt för oss som ingredienserna i vår OatSmoothie. Vår resa har bara börjat, säger Calle Rosengren, grundare av Färsking, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Healthy Heroes AB):
”Färskings OatSmoothie är gjord på frukt och en patenterad havrebas och innehåller inget socker, stabiliserings-, emulgerings-, eller förtjockningsmedel. Havrebasen har tagits fram av företaget Glucanova och är ett resultat av över 10 års forskning och utveckling, där havrens näringsmässiga fördelar bevaras i processen. OatSmoothien kräver ingen kyld förvaring vilket gör den till ett smidigt mellanmål för den som vill ha något gott och mättande i farten. Den är förpackad i pappersburk och kan återvinnas med vanliga hushållskartonger. OatSmoothien lanseras i smakerna Persika & Havtorn, Kokos & Ananas samt Hallon & Blåbär och finns på ICA från och med vecka 39.”
LÄS OCKSÅ: PRODUKTNYTT Färsking lanserar sina första produkter i 400 butiker
Foto: FoodMonitor.

t20