Region Blekinge når KRAV nivå två
Organisationen KRAV meddelar att Region Blekinge är den första regionen i Sverige som har nått KRAV-certifieringens nivå två. Nivå två innebär att Blekingesjukhusets kök och restauranger serverar mat lagad från minst 50 procent godkända livsmedel enligt organisationens regler.
– Region Blekinge är en föregångare och visar andra offentliga aktörer att det är fullt möjligt att nå långt även med begränsad budget. Genom sitt målmedvetna arbete för ekologisk mat bidrar regionen på ett väldigt konkret sätt till de globala hållbarhetsmålen, säger Staffan Carlberg, marknads- och regelutvecklare på KRAV med särskilt fokus på offentlig sektor, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
Fakta (källa: KRAV):
”Restauranger och storkök kan bli KRAV-certifierade på tre nivåer, utifrån andelen godkända livsmedel som de använder. På nivå 1 ska minst 25 procent av totala inköpsvärdet bestå av godkända livsmedel, på nivå 2 minst 50 procent, och på nivå 3 minst 90 procent. Minst hälften av inköpsvärdet på varje nivå ska vara KRAV-certifierade livsmedel. Övriga livsmedel kan vara EU-ekologiska, eller fisk och skaldjur med miljömärket MSC.”

t20