Norskt löfte: ”sjömatsproduktionen hålls igång trots corona”
CORONA I ett pressmeddelande idag skriver den norska fiskeindustrins egen marknadsorganisation Norges sjömatråd i Tromsö så här: "Norska branschens löfte: sjömatsproduktionen hålls igång trots corona”. Uttalandet kommer efter det att den norska regeringen i lördags utfärdade en skrivelse om hur viktigt det är att livsmedelsproduktionen och transportsystemet för livsmedel upprätthålls.
– Det är förmodligen viktigare än någonsin att upprätthålla produktionen av hälsosamma och näringsrika livsmedel och vi är glada över att den norska regeringen erkänner den livsviktiga rollen norsk sjömatsindustri spelar i det här. Vi jobbar aktivt för att uppfylla vår roll och hitta lösningar för att säkerställa en god distribution av norsk sjömat under bekymmersamma tider som dessa, säger Norges Sjömatråds vd Renate Larsen, enligt pressmeddelandet.
– Den norska sjömatnäringen spelar en mycket viktig roll i distributionskedjan för livsmedel. Inte bara i Norge, utan även över hela världen. I svåra tider som dessa är det viktigt att hålla igång samhället och se till att alla har tillgång till hälsosam och näringsrik mat, säger Odd Emil Ingebrigtsen, Norges nya Fiskeri- och sjömatminister.
/FoodMonitor

t20