Försöker Storstockholms lokaltrafik medvetet skada svenskar?
LEDARSTICK De senaste dagarna har vi sett bussar i Stockholm som varit på bristningsgränsen fullpackade med resenärer. Man kan fråga sig hur detta är möjligt. Det ser nästan ut som att Storstockholms lokaltrafik medvetet försöker smitta ner och skada svenskar.
Vi får vänta ett par veckor och se vilka konsekvenserna blir av det haveriet. Men klart redan nu är att styrande på både lokal och nationell nivå är åsnor som låtit detta ske. Ansvar måste utkrävas.
Stockholm har flest antal smittade och döda i landet. Vad är det som gör att polletten inte trillar ner hos de styrande och resenärerna?
Jag tror det har med folket på Folkhälsomyndigheten att göra. Vi låter epidemiologer styra landet. Det är ett misstag.
Statsepidemiologen gick i dagarna ut och sa att han rekommenderar åtgärder i Sverige som baseras på siffror från kommunistdiktaturen Kina. Så gott som varje dag lämnar han dessutom tveksamma uppgifter till skvallerpressen. Det destabiliserar landet.
Vi ligger några få veckor efter Italien och Spanien när det gäller smittspridningen. Vi vet vad som sannolikt väntar. Att då packa stockholmare som sillar i bussar är inte rätt väg att gå.
p5HÅKAN FRISELL
Läget är ansträngt för frilansjournalister just nu. Stöd gärna FoodMonitor genom att prenumerera på FoodMonitor Plus.

t20