Glutenallergiker anmäler matservering i Dalsland
Ett matställe i Dalsland har under månader serverat gluteninnehållande mat till en glutenintolerant konsument. Det framgår av en anmälan i dagarna till Livsmedelsverket.
”Jag som glutenintolerant blev under flera månader serverad gluten trots att jag uppgav att det skulle vara glutenfritt. Eftersom att jag har varianten där man får utslag och eksem istället för magont, tog det tid innan jag förstod vad problemet var”, skriver konsumenten i anmälan.
”Det var glutenfritt bröd men det fanns med en speciell sås som innehöll gluten, vilket endast en nyanställd visste och informerade mig om senare. Trots att jag alltid beställer glutenfritt får jag alltid vanlig mat till mig så att jag får gå in och beställa på nytt. Jag ser även att saker friteras i samma fritös/olja som saker med vetemjöl friteras i. Detta går inte! Deras rutiner för allergier och intoleranser fungerar alltså INTE och jag känner mig verkligen inte trygg med att äta där längre. Jag tror att … behöver en kontroll.”
Livsmedelsverket har lämnat över ärendet till livsmedelskontrollen på den kommun som har kontrollansvaret över det aktuella matstället.
/FoodMonitor

t20