Arla hjälper Stockholms akutpersonal att orka
Mjölkbolaget Arla Foods meddelar att man i samarbete med kockar delar ut mat till vården. Det handlar bland annat om 300 färdiga middagar per dag i Stockholm.
”Sedan förra veckan delar vi ut matlådor i samarbete med välrenommerade kockar till vårdpersonal som går av sitt skift på något av Stockholms akutsjukhus. Dessutom kommer mellanmålsprodukter som KESO®, drickyoghurt, och andra småmåltider, att löpande skickas ut till alla intensivvårdsavdelningar i Stockholm och Uppsala, för att hjälpa den pressade personalen att orka med sina långa pass”, skriver Arla i ett pressmeddelande.
”Under några veckor framåt kommer 300 färdiga middagar per dag förpackade i matlådor delas ut i handen till vårdpersonal som slutar för dagen. På fredag kommer Arla att finnas vid Danderyds sjukhus i Stockholm. Tanken är att vårdpersonalen ska få med sig en färdiglagad middag till sig själv och familjen, så att man efter en mycket lång dag inte ska behöva ställa sig och laga mat.”
”Premiärkocken var Markus Aujalay och under påskveckan kommer Jimmie Eriksson och Anders Isaksson laga maten. Årets konditor 2019 Isabella Westergren gör en efterrätt. Därefter följer en rad olika kockar och restauranger.”
Arla planerar även att dela ut mellanmål.
”Arla kommer även stötta personalen på intensivvårdsavdelningar i Stockholm genom dagliga leveranser med bland annat yoghurt, KESO®, YALLA, och andra småmåltider, för att kunna de ska kunna få ett mellanmål vid behov”, skriver Arla i pressmeddelandet.
/FoodMonitor

t20