Ingen talade om för IVA på Danderyds sjukhus hur man får tag på vattenflaskor till Skyddsmask 90
CORONA Skyddsmask 90 har enligt uppgift delats ut till personalen på IVA på Danderyds sjukhus för de ska kunna skydda sig mot Coronaviruset. Men det ska inte ha delats ut några vattenflaskor som passar till masken.
”Jag har en ... som jobbar på IVA Danderyds sjukhus. Hon har frågat mig om den där slangen som sitter framtill på Skyddsmask 90. Den försvarsmakten har. Hon undrade om man verkligen kunde dricka med den … . De har inte fått några vattenflaskor till den för att kunna fylla på sin egen vätskenivå när dom jobbar. Kan inte ni göra en hemställan till Försvarsmakten för att få till gång till dessa vattenflaskor, så att dom kan fortsätta att slåss mot detta virus på ett bättre sätt”, skriver en person i dagarna i ett mejl till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
Försvarets materielverk, FMV, meddelar att Försvaret har gott om Fältflaska 90 som passar till Skyddsmask 90. Det enda som vården behöver göra för att få tag på flaskan är enligt FMV att vända sig direkt till Socialstyrelsen.
Genom att använda Fältflaska 90 kan man enkelt släcka törsten när man har Skyddsmask 90 på sig och samtidigt bibehålla skyddet mot Coronaviruset.
/FoodMonitor