Coops vd Magnus Johansson har tillträtt som ny ordförande för Svensk Dagligvaruhandel
Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel meddelar att butikskedjan Coop Sveriges vd Magnus Johansson tillträtt som styrelseordförande. Ordförandeskapet i organisationen roterar med skifte vartannat år mellan vd:ar på medlemsföretagen Axood, Coop, och ICA.
– Samarbetet i branschen genom Svensk Dagligvaruhandel är otroligt viktigt, det har inte minst krisläget denna vår visat oss. Tillsammans kan vi vara en relevant röst i samhällsdebatten och en kraftfull aktör, som gör att vårt samhällsviktiga uppdrag kan genomföras effektivt och samordnat. Jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med övriga aktörer i vår bransch och Svensk Dagligvaruhandels kansli med vd Karin Brynell i spetsen, säger Magnus Johansson, enligt ett pressmeddelande.
– Under det kommande året har vi en mängd viktiga frågor att arbeta med, både i Sverige och i förhållande till EU, bland annat de om likvärdiga förutsättningar att driva butiksverksamhet i landet, och hur vi förenklar vardagen för livsmedelsbutikerna. Dessutom kommer vi att fortsätta driva hållbarhetsarbetet framåt, bland annat genom projekten kring fossilfria förpackningar och minskat matsvinn.
/FoodMonitor

t20