Sveriges största veganmässa omvandlas till ett online event
CORONA Djurrättsorganisationen Djurens Rätt meddelar att Sveriges största veganmässa, Vegovision, i år ska hållas digitalt på grund av Coronakrisen. Evenemangen i storstäderna ställs in. Förra året besöktes enligt uppgift mässan av cirka 12 000 personer och hundratals utställare.
”För tolfte året i rad arrangerar Djurens Rätt mässan Vegovision som i år kommer se lite annorlunda ut. Vårens mässor i Göteborg och Malmö har fått ställas in och ett helt nytt koncept har tagits fram på kort tid”, skriver organisationen i ett pressmeddelande.
– Det finns en direkt koppling mellan det sätt vi storskaligt håller djur inom livsmedelsindustrin idag och pandemier som Corona. Vi behöver ställa om det här systemet från grunden och därför känns det extra viktigt att visa upp de växtbaserade alternativen, för de finns! Det svåraste är oftast att ta första steget och det är där Vegovision kan hjälpa till, säger Sakil Hossain på Djurens Rätt, enligt pressmeddelandet
Arrangemanget kallas i år för Vegovision Digital.
– Det som är häftigt med omställningen till ett digitalt event är att så många fler har möjlighet att vara med, oavsett var i landet en befinner sig. Vi skruvar just nu på det sista i ett fullspäckat program där vi också samlat massa exklusiva erbjudanden på allt från mat till mode, säger Ika Yébenes Herce på Djurens Rätt, enligt pressmeddelandet.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: https://www.vegovision.se/massor/vegovision-digital-2020

t20