Danderyds sjukhus:
Stor reva i Tiki-andningsmask utsatte intensivvårdssjuksköterska på COVID-intensiven för smittorisk – TIKI Safety vidtar åtgärd
Företaget TIKI Safety AB i Bro tillverkar en andningsmask som används av flera olika industrier. Det har enligt bolaget under många år inte varit något problem med säkerheten med deras mask. Men nu under Coronakrisen har vården vid ett antal tillfällen upptäckt stora revor i masken. Bland annat nyligen på Danderyds sjukhus. Bolaget hävdar handhavandefel men meddelar samtidigt att man nu förstärker maskens konstruktion.
– I sjukhusindustrin tar de inte hand om produkten på samma sätt. De besiktigar inte produkterna ordentligt, säger Mikael Klockseth som är delägare och vd i TIKI Safety.
– Det kanske är ett 20-tal som har fått revor. De har rivit ut fläkten ur masken och inte plockat ur den som man ska. En av våra säljare är just nu nere och utbildar Norrköpings sjukhus i hur man tar isär masken. De har lyckats att mekaniskt ha sönder masken flertalet gånger och vi har hjälpt dem varenda gång med att fixa fram nya masker så fort som möjligt.
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL

t20