Orkla tar över Havrefras
Livsmedelsföretaget Orkla meddelar att man genom sitt helägda dotterbolag Orkla Foods Sverige AB avtalat med PepsiCo, Inc. om att förvärva varumärket Havrefras. Produkterna Råg Fras och Mini Fras ingår.
“Orkla har en ledande position inom skandinavisk dagligvaruhandel inom en rad attraktiva kategorier. Med förvärvet av Havrefras stärker vi portföljen med ett välkänt varumärke som utgör ett fint tillskott till våra övriga frukostprodukter”, säger Ann-Beth Freuchen, Executive Vice President Orkla Foods, enligt ett pressmeddelande.
”Avtalet omfattar förvärv av varumärket Havrefras och inkluderar inte anställda eller produktionsanläggningar. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen. Orkla kommer fortsätta att distribuera PepsiCo´s andra juicer, frukostflingor, och snacksprodukter, i Norden inklusive Tropicana, Naked, Cruesli, Snack a Jacks, Doritos, Lay´s, och Bugles varumärken. I Sverige kommer Orkla att fortsätta distribuera Tropicana och Naked”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
/FoodMonitor