Nordic Choice Hotels inför munskydd
Hotellkedjan Nordic Choice Hotels meddelar att man från och med nästa vecka inför obligatorisk användning av munskydd för hotellanställda som har direktkontakt med hotellgäster. Detta går längre än Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
– Ända sedan coronautbrottets början så har vi infört åtgärder på våra hotell för att möta myndigheternas rekommendationer. Vi tar nu ytterligare ett steg i att öka tryggheten för våra gäster och anställda genom att införa munskydd för vår personal som är i direktkontakt med gästerna. De ska vara helt försäkrade om att vi gör allt vi kan för att deras vistelse hos oss ska vara trygg och säker, säger koncernchef Torgeir Silseth, enligt ett pressmeddelande.
– Vi vet att det finns ett uppdämt behov för människor att mötas och konferera och ser nu sakta men säkert att viljan att börja arrangera möten igen ökar. För oss har det därför varit viktigt att göra allt vad vi kan för att erbjuda säkra och trygga mötesplatser. En viktig del i det är att vi nu erbjuder mötesdeltagare särskilda corona-kit med munskydd, handsprit och handskar. Vi har alla fullt fokus på att ta oss igenom denna prövande tid. Det gör vi tillsammans genom att vi var och en tar ansvar för att följa myndigheternas rekommendationer. Genom Safe Stay och de åtgärder vi vidtar på hotellen så möter vi dessutom upp med ytterligare satsningar.
/FoodMonitor