Cloetta:
Juleskum orsakade inte skada
Som FoodMonitor berättat om tidigare så anmälde en familj nyligen att de misstänkte att produkten Cloetta Juleskum orsakat skada. Nu meddelar Cloetta att man analyserat prover från den aktuella förpackningen och inte hittat några avvikelser när det gäller allergener.
”Nu har vi fått svar på de externa analyser som gjorts av både våra egna motprover från samma batch, samt prover ifrån familjens inskickade prover av Cloetta Juleskum Original. Motprovet från samma batch visade inga spår av varken gluten eller mjölkprotein. Prover ifrån den faktiska burken, ifrån familjen, visade inga spår av varken gluten eller mjölkprotein. Livsmedelsverket genomförde också en egen analys av prover ifrån den faktiska burken ifrån familjen. Livsmedelsverkets analys visade heller inga spår av varken gluten eller mjölkprotein”, skriver Fredrik Sjöström, kommunikationschef på Cloetta, i ett mejl till FoodMonitor.
”Sammantaget har tre analyser genomförts som inte visade på spår av varken gluten eller mjölkprotein. Cloetta drar därmed slutsatsen att de allergiska reaktioner som familjen drabbats av inte har något samband med deras konsumtion av Cloetta Juleskum Original.”
LÄS OCKSÅ: Familj anmäler misstänkt incident med Cloetta Juleskum
/FoodMonitor