Kunder rasar mot Hung Fat Trading Asien Livs
Igår avslöjade tv-programmet Uppdrag Granskning på SVT oegentligheter på grossisten Hung Fat Trading Asien Livs AB i Hisings Backa. Mat ska ha märkts om. Och papperslösa arbetare utnyttjats. Bolagets kunder reagerar med avsky.
– Jag blev mycket förvånad. Det här drabbar hela branschen med asiatiska livsmedel, säger en av Hung Fat Trading Asien Livs AB:s företagskunder.
Företagskunden säger också att det är märkligt att Hung Fat Trading Asien Livs, som det ser ut, märker om produkter som är billiga att köpa in från Asien. Det kostar enligt honom mer att använda arbetskraft till ommärkningen än att köpa in nya varor.
– Det är inte normalt, säger företagskunden.
På sociala medier får Hung Fat Trading Asien Livs nu ta mycket stryk.
”Har ofta handlat hos er! Väldigt ofta och älskat er lilla butik. Men nu är det sluthandlat efter att sanningen kommit fram. Att man inte kan vara hederlig utan måste fiffla och riskera andras hälsa för giriga pengar! Skönt att man fick se sanningen i uppdrag granskning! HEJ DÅ, FÖR ALLTID!”, skriver en kund i en recension på Google.
”Se upp med detta bolag för enligt SVT:s Uppdrag Granskning är de oetiska och jobbar med systematiskt fusk”, skriver en annan person i en recension Google.
”Ni borde skämmas behandlar arbetare som slavar och säljer mat med utgångsdatum från 2012. Vidrigt. Jag äcklas. Alla gånger jag köpt mat här äcklar mig”, skriver en kund på bolagets Facebook-sida.
”Usssshhh!!!!! Uppdrag granskning avslöjar er. Kommer aldrig i mitt liv handla från er igen. Kommer göra reklam åt er att ingen ska handla från er igen. Hoppas ni går i konkurs!!!”, skriver en annan kund på bolagets Facebook-sida.
Hung Fat Trading Asien Livs har nekat till alla påståenden om oegentligheter.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: ”Ökänt” företag anmält till fyra myndigheter utan resultat
LÄS OCKSÅ: Göteborgs Stad: Skalbaggar och råttspillning – ”Otroligt många brister” på Hung Fat Trading Asien Livs AB
LÄS OCKSÅ: KEMI åtalsanmäler Hung Fat Trading Asien Livs AB