Professor: Nu 18 procents risk att det blir inbördeskrig i Storbritannien de närmaste fem åren – mejerier och andra livsmedelsanläggningar är möjliga måltavlor
Den sociala oron har den senaste tiden nått allt högre höjder i Storbritannien – och det är nu en 18 procents risk att det blir inbördeskrig. Det menar professor David J Betz vid Department of War Studies på King’s College London.
De senaste månaderna har interna anmälningar om överdrivet långa arbetspass fortsatt att komma in på Distriktsveterinärerna. Det handlar åter om en i det närmaste omänsklig press på medarbetarna i fält.
Växande oro i Storbritannien kring migrantboenden – möjliga följder för svenska livsmedelsföretag
KOMMENTAREN Ett ökande antal rapporter från både medier och innehållsskapare i Storbritannien visar på ett samhällsklimat som blir allt mer spänt. Irreguljära migranter inhyses på hotell, ibland av hög standard, vilket väckt stor kritik – särskilt när det parallellt förekommer rapporter om brottslighet, illegal arbetskraft och bristande kontroll. Svenska företag med exponering mot landet bör förbereda sig på att situationen kan få följdverkningar även på affärsnivå.
KOMMENTAREN Är livsmedelsföretaget och förlustmaskinen Oatly AB i Malmö numer bättre skött och tar ansvar? Nej, inte ur vårt perspektiv. Det såg vi när Oatly i dagarna försökte få oss att skriva om en havredryck som är specialanpassad för helautomatiska kaffemaskiner.
Griskroppar faller ner på Protos – Livsmedelsverkets personal utsätts för fara
Livsmedelsverkets personal som kontrollerar slaktkroppar av gris på slakteriet Protos i Visby har under förra månaden utsatts för fara – slaktkroppar faller titt som tätt ner vid deras kontrollposition. Bilden: slaktkropp på Protos. Foto: Livsmedelsverket.
Vetabolaget marknadsför kurser som "godkända" i vilseledande marknadsföring
VeTA - bolaget AB, eller Vetabolaget som de kallar sig och är en av landets största privata utbildningsarrangörer inom djursjukvård, marknadsför flera av sina kurser för bland annat veterinärer djursjukvårdare som ”godkända av Jordbruksverket och Sveriges Veterinärförbund”. Men uppgifter från både Jordbruksverket och förbundet tycks indikera att detta är direkt vilseledande.
Kosvans på KLS skadade öga, olidligt varmt i svinslakten på Skövde Slakteri och nöt skadade arm på Scan Sverige
FoodMonitor har granskat de interna anmälningar som Livsmedelsverkets personal gjort på landets slakterier under perioden mitten av maj till i början av denna månad – det visade sig vara en blandning av olyckor och tillbud.
Livsmedelsverket hemlighåller namn på hotfullt slakteri
KOMMENTAREN När en officiell veterinär, OV, på ett av landets slakterier i maj påtalade att en operatör av misstag avlivat ett djur uppstod en hotfull situation. Det framgår av ett dokument som nu blivit offentligt. Livsmedelsverket som OV arbetar på har sekretessbelagt uppgifter om det inträffade och slakteriets namn.
Ny bok avslöjar verkligheten bakom djurfabrikerna – utmanar bilden av den glada bondgården
Den 2 september släpps Djurfabrikerna – myten om den glada bondgården, en ny bok av Camilla Bergvall, författare och tidigare riksordförande för Djurens Rätt. Med fakta, personliga reflektioner och starka analyser ger boken en inblick i en livsmedelsproduktion som ofta sker långt ifrån allmänhetens ögon – men med konsekvenser som påverkar oss alla. Bilden. Omslaget: Lisa Benk. Foto: Jacob Grange/Djurens Rätt.