Så kan charkbolagen skydda sig mot Livsmedelsverkets förödande DNA-analyser
LEDARSTICK I dagarna har FoodMonitor rapporterat om allvarliga avvikelser i köttinnehållet i charkprodukter från svenska charkbolag. Resultaten som visar på dessa avvikelser kommer från DNA-analyser som Livsmedelsverket nyligen gjort. Men charkbolagen kan vidta åtgärder för att inte åter hamna i kläm. FoodMonitor har tipsen.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Livsmedelsverket lägger föreläggande vid vite mot Compass Groups anläggning i Umeå
Livsmedelsanläggningen Medirest i Umeå, som drivs av företaget Compass Group AB i Kista, tillverkar mat till bland annat gamla och sjuka. Men Medirest har under flera år misskött ...
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
KLS Ugglarps förläggs vid 50 000 kronor i vite
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Gårdsslakteri vill ha ersättning för försenad OV
Ännu ett slakteri vill nu ha ersättning från Livsmedelsverket för försenad officiell veterinär, OV. Den här gången handlar det om gårdsslakteriet Strömdahla i Nordmaling. Förra året kom OV, enligt bolaget, för sent vid två tillfällen.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
Ingen ren i WurstMasters renkorv och Polaricas Wilthack – analysresultat
Som FoodMonitor har berättat om tidigare så har Livsmedelsverket upptäckt omfattande brister i köttinnehållet i charkprodukter på den svenska marknaden. I livsmedelsföretaget WurstMaster renkorv fanns det, enligt myndigheten , inget renkött. Och i livsmedelsföretaget Polaricas produkt "Wilthack", som ska innehålla ren, fanns det inte heller något renkött.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
DNA analyser avslöjar allvarliga avvikelser i köttinnehållet i produkter från svenska charkbolag
I höstas utförde Livsmedelsverket DNA-analyser på charkprodukter som säljs i Sverige av svenska charkbolag. Resultaten visade bland annat att det i rensalami och renkorv fanns spår av häst. Och i livsmedelsföretagen Polaricas ”Wilthack” och WurstMasters ”Renkorv” som ska innehålla ren kunde myndigheten inte påvisa något renkött alls. FoodMonitor publicerar idag hela listan på de avvikelser Livsmedelsverket hittade.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.
- 29 kommuner har trots påminnelser inte anslutit sig till det nationella systemet för livsmedelslarm – nu föreläggs de
- Lidl håller inte med Livsmedelsverket men ändrar ändå märkning
- Nytt lass med ihjälfrusna höns på skandalslakteriet Håkantorp Slakteri
- Livsmedelsverket har beslutat att Lidl ska betala sanktionsavgift för ekologiskt bröd
- Åtalsanmälan – omfattande användning av elpådrivare
- Anställd på McDonald´s fick ner underarmen i 168 grader varm frityrolja
- Konsumentföreningen Göta åtalsanmäls – Coop medger att rutiner brast
- Kassörska på Coop skars under tumult med rånare
- Hälsingestintan kritiserar Livsmedelsverkets osmidighet och skenande avgifter
- Container med Orklas ostbågar och potatis påträffad nära skogsparti Filipstad