ksDSC 0036
Konsum Värmland lägger ner Karlstad Saluhall
LEDARSTICK Karlstad Saluhall läggs ner. Det meddelade butikskedjan Konsum Värmland idag. Det kommer inte som någon överraskning. Ledningen för Konsum Värmland har under en längre tid visat sig vara inkapabel att driva den typen av verksamhet.
Inte minst marknadsföringen har fallerat. Ansvaret för det här fiaskot faller tungt på vd Tomas Sjölander och kommunikationschefen Klas Olsson. Det är hög tid för butikskedjan att byta ut dem.
I saluhallen har det varit en tryckt stämning under en längre tid. Ett bageri gjorde tidigare i år konkurs och den enda restaurangen flyttade ut.
Nyligen vidtog Konsum Värmland en panikåtgärd och hade en endagsmässa i saluhallen då man bjöd in matexperten Carl Jan Granqvist. Den dagen kom det mycket folk till saluhallen och handlarna var nöjda. Men effekten av den korta marknadsföringsinsatsen höll inte i sig. Det hela verkade vara en kosmetisk åtgärd av butikskedjan för att undvika kritik.
Frågan är varför vd Tomas Sjölander inte agerat starkare. Han verkar, sedan invigningen i augusti förra året, helt tagit sin hand från projektet. Istället verkar han vilja spendera sin tid på att lägga ner butikskedjans egenproduktion. Men även i det arbetet har hans ledarskap varit förvirrat och svagt.
LÄS OCKSÅ: Konsum Värmland varslar 200 – all egenproduktion läggs ner
Och var har kommunikationschefen Klas Olson varit? Han har inte direkt varit drivande i att marknadsföra saluhallen. Han har istället vidtagit åtgärder som att endast bjuda in lokalpressen till presskonferenser. Att på det sättet säga nej till gratis reklam är förvånande. Men kanske man bara vill vända sig till media man tycker sig ha kontroll på?
Tycker styrelsen i Konsum Värmland verkligen att deras ledningsgrupp gör sitt jobb?
HÅKAN FRISELL
FoodMonitor-Fakta:
Sista försäljningsdag i Karlstad Saluhall är enligt uppgift den första juli.
LÄS OCKSÅ: Karlstad Saluhall är illa ute – konceptet på väg att gå i bitar
LÄS OCKSÅ: Arbetsmiljöverket lägger förbud och vite mot Kils Slakteri
LÄS OCKSÅ: Produktionen vid Värmlands Chark upphör den 30 september