Livs: Livsmedelsföretagens förhandlingschef far medvetet eller omedvetet med osanning
Som FoodMonitor berättat om tidigare så anklagade i dagarna bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen i ett pressmeddelande fackförbundet Livs för att sprida felaktig lönestatistik. Nu kontrar förbundet.
”Livsmedelsföretagens förhandlingschef far medvetet eller omedvetet med osanning. Den lönestatistik som Livs använder är den partsgemensamma statistik som samlas in av Svenskt Näringsliv. Livsmedelsföretagen hänvisar till vår medlemstidning Mål & medel, med egen redaktion och journalistisk frihet, som skrivit om lönestatistik för 2017. Den ställer nu Livsmedelsföretagen mot uppgifter som avser 2018”, skriver Livs i ett pressmeddelande.
– Det är anmärkningsvärt att Livsmedelsföretagen jämför äpplen med päron och anklagar Livs för felaktiga uppgifter. Det är också anmärkningsvärt att Livsmedelsföretagen försöker smutskasta Livs genom ett pressmeddelande och samtidigt uppge att de önskar en god relation, säger Eva Guovelin, förbundsordförande för Livsmedelsarbetareförbundet, enligt pressmeddelandet.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Livsmedelsföretagen anklagar Livs för att sprida felaktig lönestatistik

t20