foodmonitorplus
branschnyheter om livsmedelsindustrin
  • Hem
  • Nyheter
Publicerad 11 december 2013
Sötningsmedel under lupp

Dagens konsumenter är mer medvetna kring hälso- och säkerhetsaspekter hos livsmedel och drycker än någonsin. Enligt en ny rapport från internationella undersökningsföretaget Canadean Ingredients är sötningsmedel och deras eventuella hälsofördelar och risker numera ett minst sagt hett ämne, såväl i traditionella som i sociala media.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

Publicerad 10 december 2013
Brister upptäckta på Livsmedelsverket
– utredningar riskerar att hamna hos misstänkta
Utredningar om misstänkta brott som inte kommer fram till länsstyrelser. Utredningar som av misstag istället skickas till slakterier där avvikelser upptäckts. FoodMonitor kan idag avslöja allvarliga brister i Livsmedelsverket system.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

Publicerad 08 december 2013
Butikskedjor vägrar namnge producenter
Den icke-ekologiska mango och ananas som säljs i den Svenska dagligvaruhandeln har ofta producerats med farliga bekämpningsmedel som hotar både arbetare och konsumenter. De stora butikskedjorna vägrar namnge producenterna. Det framkommer i en ny rapport som Naturskyddsföreningen och Swedwatch presenterar idag.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

Publicerad 07 december 2013
Grisar misstänks ha skadats med elpåfösare
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har det kommit in skadade grisar till KLS Ugglarps slakteri i Trelleborg. Nu har det kommit fram att grisarna levererades från en grisgård Kristianstads-trakten. Både Livsmedelsverket och Länsstyrelsen i Skåne län misstänker att grisarnas skador har uppstått genom att elpåfösare använts.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

Publicerad 03 december 2013
redbull1Energidrycker påverkar
hur hjärtat slår
Friska vuxna personer som konsumerar energidrycker påverkar sitt hjärta att dra samman den vänstra ventrikeln hårdare. Det har tyska forskare upptäckt. Forskarna varnar nu för att den effekten kan utgöra en risk för barn och människor som har problem med hjärtrytmen.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

Publicerad 03 december 2013
larm-om-allergen-i-ris
Larm om allergen i ris – serveras i skolmatsalar
Ris från matmäklaren AB Tage Lindblom i Järfälla har blivit kontaminerat med spår av mandlar. Det har upptäckts i en skolmatsal. Kontamineringen utsätter allergiker för livsfara. Bolaget har i dagarna återkallat riset som sålts över hela landet, men vill inte tala om vilken skolmatsal som drabbats. Och deras kunder, grossisterna Martin & Servera och Svensk Cater har hittills inte informerat konsumenter.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

Publicerad 02 december 2013
ugglarps3Ungko kalvade på
KLS Ugglarps slakteri
Plötsligt började en ungko kalva på slakteriet KLS Ugglarps i Kalmar. Då stod ungkon i en 5 meter lång och 90 centimeter bred box. På Livsmedelsverket är man starkt kritiska till att den aktuella köttbonden levererade ett dräktigt djur till slakt.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

Publicerad 29 november 2013
Glassbolag ber om ursäkt för allergen
En konsument som nyligen ätit sorbetglass från glasstillverkaren Rättviks Glass i Rättvik på en restaurang i Leksand berättar att hon fick en allergisk reaktion. Nu ber glassföretaget om ursäkt för att ha använt ett odeklarerat tillsatsämne.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

Publicerad 24 november 2013
forbjudet-tillsatsamne-i-jelly
Förbjudet tillsatsämne i Jelly
– konsumenter riskerar att kvävas
Ett tillsatsämne som riskerar att kväva konsumenter har upptäckts i Jelly Cup Mix Flavour av märket Rau Cau Titsi, som i Sverige säljs av East Asian Food AB i Bjuv. Problemet upptäcktes av det finska livsmedelsverket som i dagarna har larmat Svenska myndigheter.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

Publicerad 24 november 2013
slaktkroppar-doppades-i-smittat-vatten-pa-kycklingslakteri
Slaktkroppar doppades i smittat vatten på kycklingslakteri
Det vatten som kycklingslakteriet Lagerbergs i Norjeby AB i Sölvesborg använt för att doppa slaktkroppar i har varit otjänligt. Avslöjandet kommer efter det att tidningen Råd & Rön nyligen visat att kycklingprodukter från just Lagerbergs innehållit farliga bakterier. Bolaget meddelar att man nu åtgärdar problemet.

Denna artikel är låst. Logga in för att se hela texten.

  1. Vite mot Sjöboden Allt i Fisk AB
  2. Livsfarlig annons för kosttillskottet Protocel i hälsobilaga i DN
  3. Livsmedelsverket lägger vite mot gårdsslakteri
  4. Plastfibrer upptäckta i IKEA:s havrekakor
  5. Tobaksbolag ignorerar förbud
  6. Bly i gurkmeja
  7. Apoteket nekar till sabotage av adressregister
  8. Saboterade Apoteket adressregister?
  9. Holland konkurrerar ut Svenska tomatodlare
  10. Kåkå höll tyst om matlarm

Sida 468 av 478

  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • 472

Logga in

  • Glömt lösenordet?
  • Glömt användarnamnet?
Copyright © 2025 foodmonitorplus. Alla rättigheter förbehållna.
Joomla! är fri programvara utgiven under GNU General Public License.
Användarvillkor

Denna sida är nu en portfolio.

Alla eventuella avtal är härmed uppsagda.