Patienter i Linköping får större andel ekologisk mat
Servicebolaget Sodexo meddelar att man fått uppdrag av Region Östergötland att öka andelen ekologiska och lokalproducerade livsmedel i de måltider som serveras till patienter, besökare, och personal, på Universitetssjukhuset i Linköping. Ändringen infördes den första september.
”Maten kommer att lagas från grunden i centralköket på Universitetssjukhuset i Linköping precis som tidigare. Den ekologiska andelen råvaror ska ökas från 27 till 50 procent. I den politiskt antagna livsmedelsstrategin finns också en målsättning att öka andelen lokalproducerade livsmedel. Sodexo kommer även att erbjuda cateringverksamhet, tilläggstjänster som måltidsvärdar på avdelning och nutritionstjänster”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
”Precis som tidigare kommer allmänheten kunna köpa överbliven mat via appen Karma. Färdigförpackade matlådor kommer att säljas till ett reducerat pris efter restaurang Blåklintens stängning. ”
Nespresso utökar sin Coffee+-serie med Active – en dubbel espresso med smak av vanilj, mandel och kex. Kaffet är berikat med vitamin B6, vilket enligt bolaget kan bidra till att minska trötthet och utmattning. En kopp ger 31 procent av dagligt referensintag av vitamin B6.