pIMG_2318
True Gum – plastfritt tuggummi
PRODUKTNYTT Det danska företaget True. ApS meddelar att man tagit fram ett plastfritt tuggummi som nu släpps på den svenska marknaden. Istället för plats använder bolaget juice från sapodillaträd som växer i Centralamerika.
”Plastbantning är ett fenomen som på senare tid hamnat i strålkastarljuset och engagerat allt fler. Det finns dock en stor plastbov som många inte reflekterar över – tuggummit – men nu finns det ett hållbart alternativ! Lösningen stavas True Gum – det plastfria och 100 procent biologiskt nedbrytbara tuggummit som låter dig tugga med gott samvete”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
– Det var en enorm aha-upplevelse för mig att upptäcka att jag faktiskt gick runt och tuggade på plast. Människor är så medvetna om maten de äter och varifrån den kommer, men tuggummi är en produkt som många människor köper på rutin utan att oroa sig för vad det innehåller och vilka konsekvenser det kan få för naturen och vår kropp, säger Peter Juul Regnersgaard , grundare av True Gum, enligt pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Fakta:
True Gum finns i smakerna Ingefära & Gurkmeja, Mynta & Matcha, Hallon & Vanilj, och Lakrits & Eucalyptus.
Foto: FoodMonitor.

t20