oIMG_2358
Orkla: Ingen risk att jästen tar slut
CORONA Livsmedelsföretaget Orkla meddelar att efterfrågan på både torr- och färskjäst ökat dramatiskt. Samtidigt säger bolaget att det inte är någon risk att jästen tar slut.
– Det är självklart roligt att se att många svenskar bakar när de spenderar mer tid hemma. Det finns dock ingen anledning att köpa mer jäst än du tänker använda den närmaste veckan. Vi producerar för fullt och det är ingen risk att nyproducerad jäst inte ska nå butikshyllorna, säger Anna Bjur, affärsutvecklingschef på Jästbolaget, enligt ett pressmeddelande.
– Även om i synnerhet torrjäst har lång hållbarhet riskerar vi ett stort matsvinn om svenskarna köper stora mängder jäst som sedan aldrig används. Det är ett resursslöseri och därför vill jag verkligen uppmana alla att bara köpa den jäst du faktiskt tänker använda i närtid. Vi producerar mycket jäst varje dag och butikshyllorna fylls kontinuerligt på.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Orkla):
”Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri, och storhushåll.”
Foto: FoodMonitor.

t20