Ekomärkningen KRAV meddelar att antalet KRAV-certifierade nötkreatur ökade med 6 procent under 2019 jämfört med året före. Enligt KRAV är fler ekologiskt hållbara kor, tjurar, kvigor, och kalvar, viktiga för att upprätthålla den biologiska mångfalden.
– För att klara klimatomställningen måste vi alla äta mer vegetariskt och det kött vi äter måste vara hållbart producerat. Fler KRAV-certifierade kor innebär ett viktigt bidrag till bättre biologisk mångfald och ett mer hållbart jordbruk, säger Anita Falkenek, vd i KRAV, enligt ett pressmeddelande.
”Vid årsskiftet fanns det 276 440 KRAV-certifierade nötkreatur i Sverige. Det innebär en ökning med 6 procent jämfört med året före, då siffran var 260 000. Det visar siffror ur KRAVs hållbarhetsrapport, som publicerades den 23 april. I siffran ingår såväl mjölkkor som kvigor, kalvar, och tjurar, som föds upp för köttproduktion”, skriver KRAV i pressmeddelandet.
Nespresso utökar sin Coffee+-serie med Active – en dubbel espresso med smak av vanilj, mandel och kex. Kaffet är berikat med vitamin B6, vilket enligt bolaget kan bidra till att minska trötthet och utmattning. En kopp ger 31 procent av dagligt referensintag av vitamin B6.