En konsument har tidigare denna månad anmält till Livsmedelsverket vad denne upplevde som snusk i en korvkiosk. Konsumenten oroas över smittspridning.
”Jag var med min son och åt hamburgare i … . När vi kom torkare en kille med keps (han var den enda som hade keeps av personalen) av borden med gummihandskar på och en till synligen ren blöt torktrasa. Såg väl ok ut. … sedan gick han in bakom kassan och hällde upp pommes frites över en rostfri typ ugnsplåt. Det som äcklade mig lite var att han inte bytte gummihandskar och började putta in alla pommes så de inte ramlade över kanten. Säg 5-8 duttningar med skitiga handskar … ”, skriver konsumenten i en anmälan till Livsmedelsverket.
”Dessa frites var ej tillagade i olja. Men andra ord potentiell risk för bakteriespridning innan tillagning.”
”Vi åt upp maten men eftersmaken var ju mindre kul… . Han verkade ny på stället. Men även ny personal måste väl få någon grundutbildning/basal information vad som gäller vid hantering av mat?!”
Livsmedelsverket har lämnat över ärendet till den aktuella kommunen.