Bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen meddelar att industriforskningsinstitutet RISE tillsammans med 15 andra aktörer från livsmedelssektorn har RISE beviljats Vinnova-finansiering av projektet ReduSalt i ytterligare två år. Projektet syftar enligt organisationen till ”att sänka salthalten i svenska livsmedel med hjälp av nya metoder utan att försämra smak, kvalitet, och säkerhet”.
”Den 23 juni kom det glädjande beskedet att projektet ReduSalt får fortsatt finansiering i två år till. I projektgruppen ingår representanter från hela livsmedelsbranschen, myndigheter, intresse- och konsumentorganisationer. Projektet som nu går in i sitt tredje steg kommer att pågå fram till hösten 2022 med en total budget på 12.8 miljoner kronor”, skriver Livsmedelsföretagen i ett pressmeddelande.
− Det är mycket glädjande att kunna fortsätta ReduSalt och med så många aktörer, säger Tim Nielsen, forskare vid RISE (Research Institutes of Sweden) och projektets ledare, enligt pressmeddelandet.
− Vi är mycket glada för beskedet från Vinnova som gör det möjligt att få ut de framtagna metoderna i produktion. Dessutom får vi nu möjlighet att ta fram förslag på hur vi fortsätter vårt saltsamarbete efter att projektet avslutas, säger Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig på Livsmedelsföretagen.
Nespresso utökar sin Coffee+-serie med Active – en dubbel espresso med smak av vanilj, mandel och kex. Kaffet är berikat med vitamin B6, vilket enligt bolaget kan bidra till att minska trötthet och utmattning. En kopp ger 31 procent av dagligt referensintag av vitamin B6.