Foodora börjar samarbeta med Espresso House
Budbolaget Foodora AB i Stockholm meddelar att man inleder samarbete med kaffekedjan Espresso House. Foodora fortsätter på detta sätt sin satsning på Q-handel.
”Foodora fortsätter satsningen på Q-handel. Ambitionen är att bredda affären i hela Sverige. Som ett led i satsningen inleder foodora ett samarbete kaffekedjan Espresso House där 31 butiker öppnas i Foodoras digitala miljö. Kaffebönor och kaffekapslar kommer vara mindre än en timme bort från svenskarna. Butikerna finns just nu i Göteborg, Malmö, Visby, Stockholm, och Halmstad. Inom kort kommer butikerna finnas i varenda stad som Foodora etablerat sig med egna bud, det vill säga i 30 städer runt om i Sverige”, skriver Foodora i ett pressmeddelande.
– Vi är pionjärer inom Q-handel och fortsätter driva utvecklingen framåt i snabb takt. Efterfrågan på att få hem i stort sett vad som helst på kort tid ökar för varje dag. Jag är mycket glad över att Espresso House väljer oss som butikspartners inom Q-handeln. Tillsammans kommer vi att skapa ett nytt kundbeteende på den svenska marknaden, säger Hans Skruvfors, vd i Foodora AB, enligt pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Fakta om Q-handel (källa Foodora):
”Tredje generationens e-handel lanserades av Foodora i maj 2020 och innebär att kunder får en möjlighet att beställa varor, förutom restaurangmat, och få dessa snabbt levererade samma dag, mindre än en timme. Butiker som anslutit sig till foodora är ICA, Pocketshop, Butterick´s, lokala blomsteraffärer, Hemmakväll, 7-eleven, Hard Rock, samt Espresso House.”

t20