Efter branden: Polarbröd investerar i ny smörgåsproduktion i Älvsbyn
Brödbolaget Polarbröd meddelar att bolagets styrelse beslutat att investera upp till nio miljoner kronor i en anläggning för smörgåsproduktion i Älvsbyn. Bolaget planerar att därigenom snart kunna leverera rullar, klämmor och Polarmackor till storhushållsmarknaden.
– Smörgåstillverkning är ett prioriterat affärsområde för Polarbröd och de senaste åren har företaget sett en ökad efterfrågan på enkla, goda och hållbara måltider on the go, säger vd Anders E Johansson i ett pressmeddelande.
Bolaget räknar med att investeringen kommer att skapa ett tjugotal arbetstillfällen i Älvsbyn.
– Detta är en första milstolpe för oss på vår väg tillbaka med verksamhet i Älvsbyn. Det känns fantastiskt roligt att vi redan nu kan projektera ett nytt smörgåshus. Vi vill också rikta ett tack till kommunen, Älvsbyhus och en rad entreprenörer som varit behjälpliga i processen. Vi har en lång väg kvar, men jag är så stolt över de medarbetare som jobbar stenhårt för att vi snabbt ska komma igen, säger koncern-vd Karin Bodin i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Fakta:
Polarbröds tidigare enhet för produktion av smörgåsar låg i det bageri som brann ner för ett par veckor sedan.
Nespresso utökar sin Coffee+-serie med Active – en dubbel espresso med smak av vanilj, mandel och kex. Kaffet är berikat med vitamin B6, vilket enligt bolaget kan bidra till att minska trötthet och utmattning. En kopp ger 31 procent av dagligt referensintag av vitamin B6.