Fler anmälningar mot kosttillskottbolaget Scandipure Nutrition Oü
KOMMENTAREN En konsument hörde i dagarna av sig efter det att denne fått en faktura från kostillskottbolaget Scandipure Nutrition Oü som verkar vara en ren bluff. Konsumenten berättade att en polisanmälan skulle göras. Vi har tittat mer på företaget och funnit att det nu finns 18 anmälningar mot Scandipure Nutrition Oü hos Konsumentverket.
”Svarade på ett reklamerbjudande 19 kronor avfärdade det hela som skräp. Har nu fått en faktura på 1 946 kronor trots att jag inte varken beställt något eller ingått något avtal”, skriver en konsument nyligen i en anmälan till Konsumentverket.
”Jag uppmärksammade reklam för ett naturmedel där man kunde få ett provpaket för en väldigt låg summa 18 kronor. Efter ett några veckor erhöll jag en faktura på 1 975 kronor. Jag kunde inte i min vildaste fantasi ana att det hade med det nämnda provpaketet att göra. Men det visade att företaget hade ett villkor förenat med provet. Avbeställde man inte inom 14 dagar hade man automatiskt träffat ett avtal om sex månaders leverans till ett värde av 3 900 kronor. Villkoren företagen hänvisar till kunde jag aldrig se på internet. När man går in på hemsidan där Viagrol presenteras kan man längst ner på sidan en liten rubrik där det står villkor. Villkoren presenters dock inte på den här sidan utan du får knappa vidare för att ta del av villkoren. Dessutom hotas man med omedelbar anmälan till inkasso om betalning inte sker på utsatt datum. Jag har bestridit fakturan”, skriver en annan konsument i en anmälan.
FoodMonitor har tidigare skrivit om anmälningar mot företaget.
LÄS OCKSÅ: Konsument anmäler Scandipure Nutrition Oü och Financial Tech Sweden AB
FoodMonitor har tagit del av en av fakturorna som skickats ut av Scandipure Nutrition Oü. På den anges ett bankgironummer till företaget Financial Tech Sweden AB i Stockholm.
HÅKAN FRISELL
Har du blivit utsatt för ett bedrägeri med kosttillskott? Då kan du alltid vända dig Konsumentverket och polisen.
Fakta:
Financial Tech Sweden AB.
Omsättning: 19.5 miljoner kronor (2019).
Resultat: 521 000 kronor.
Antal anställda: 9.

t20