Tage Lindblom satsar på nytt lager i Linköping
Livsmedelsföretaget Tage Lindblom i Järfälla meddelar att man skaffat ett större lager, för att dubblera kapacitet, i butikskedjan ICAs gamla lager i Linköping. Bolaget har enligt uppgift skrivit ett avtal med fastighetsföretaget Catena AB i Helsingborg om lagret.
– Vi har under en längre tid letat efter större lokaler, där vi har diskuterat olika alternativ för hur vi ska gå tillväga. Bakgrunden till lagerflytten är baserad både på de senaste årens tillväxt och framför allt möjlighet till framtida tillväxt. Vi är därför mycket glada över att nu ha skrivit avtal med Catena om det nya, större lagret som kommer att vara en viktig nyckel för att möjliggöra framtida expansion, säger Stefan Boström, vd på Tage Lindblom, i ett pressmeddelande.
”Det nya lagret är totalt 6 000 kvadratmeter stort, vilket är mer än dubblar kapaciteten mot tidigare lager disponerat på Låsblecksgatan i Linköping. Flytten genomfördes i slutet av 2020, efter det att lagret först renoverats för att passa Tage Lindbloms behov. Det nya lagret drivs idag med miljö-el samt LED belysning och framöver är tanken att energibehovet ska täckas genom solceller och geoanläggning”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
/FoodMonitor

t20