Huel21
Huels veganska snabbmål nu på ICA
Livsmedelsföretaget Huel meddelar att man börjat sälja sina veganska och kompletta snabbmål på ICA. Försäljningen började enligt uppgift i utvalda ICA-butiker den 18 januari.
”Vårt mål är att erbjuda näringsmässigt komplett mat. Vi är stolta över samarbetet med ICA som gör det lättare för hälso- och miljömedvetna konsumenter att upptäcka våra produkter. ICAs engagemang i att möta kundernas förväntan och erbjuda hållbara varumärken är något vi värdesätter och är glada över att få vara en del av, säger Huels vd James McMaster, enligt ett pressmeddelande.
Huel startade år 2015 och nådde enligt uppgift under förra året inte mindre än 100 miljoner sålda måltider runt om i hela världen med sin online-försäljning. Nu vill bolaget expandera rejält i Sverie.
”Lanseringen är ett steg i att möta svenska konsumenters efterfrågan på veganska grab-and-go snabbmålsalternativ som är näringsmässigt kompletta. Huel Ready-to-drink är en komplett dryckesmåltid som är färdig att dricka. Att vara näringsmässigt komplett betyder att varje flaska innehåller en balans av makronutrienter – proteiner, kolhydrater, fibrer och fetter - som vi dagligen behöver samt vårt dagliga behov av 26 viktiga vitaminer och mineraler, baserat på ett intag av 2000 kcal per dag. Huels Ready-to-drink finns för närvarande i smakerna Vanilla, Berry och Chocolate, och fler smaker är på gång”, skriver Huel i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Huel):
”Huel Ready-to-drink har aromatisk smak och innehåller mindre än 5 gram socker per flaska. Drycken är vegansk, fri från gluten, soja, GMO och är tillverkade med minimal miljöpåverkan.”
Foto: Huel.

t20