k38
Djurens Rätt vill göra fredagar kycklingfria – samarbetar med kocken Fredrik Kämpenberg
Djurrättsorganisationen Djurens Rätt meddelar att man lanserat en kampanj för att erbjuda konsumenter kycklingfria val. Man vill bland annat etablera fredagar som kycklingfria. Till sin hjälp har man tagit kocken Fredrik Kämpenberg.
”Att välja bort kycklingen från tallriken är det bästa och enklaste sättet att göra skillnad för de miljontals turbokycklingarna som årligen föds upp i djurfabrikerna. Och som tur är går det att äta supergott med smak av kyckling, utan att en endaste fågel varit inblandad. Det vill Djurens Rätt inspirera konsumenterna till genom utmaningen “Kycklingfri fredag” tillsammans med kocken Fredrik Kämpenberg”, skriver organisationen i ett pressmeddelande.
Djurens Rätt har lanserat kampanjen bland annat på YouTube och på sajterna valjvego.se och 99miljoner.se. Kampanjen innehåller alltså en utmaning till konsumenter att välja bort kyckling.
– Genom att delta i utmaningen får man under fyra fredagar testa att laga goda veganska alternativ till rätter som vanligtvis innehåller kyckling. Perfekt för de som vill sluta äta kyckling, eller minska konsumtionen, men vill fortsätta äta som vanligt, säger Coral Ricote, kampanjchef på Djurens Rätt, enligt pressmeddelandet.
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=SQXW0Tu-9L0&t=2s
/FoodMonitor
Foto: Djurens Rätt.

t20