kIMG_8251
Djurens Rätt gick med 10 000 underskrifter till Linas Matkasse
Inte mindre än 10 000 konsumenter har enligt uppgift skrivit på ett upprop för bättre levnadsförhållande för de slaktkycklingar som matkassebolaget Linas Matkasse AB i Spånga använder till sina matkassar. Idag gick djurrättsorganisationen Djurens Rätt till bolagets kontor i Spånga med konsumenternas synpunkter.
– Vi är här för att framföra engagemanget för kycklingarna och hoppas att Linas Matkasse vill lyssna till över 10 000 konsumenters önskan om att låta kycklingarna få komma ut. Kycklingar som får vara utomhus får möjlighet att andas frisk luft, mer plats att röra sig på och känna något annat än avföring under sina fötter. Som Sveriges största matkasseföretag har Linas Matkasse möjlighet att ge kycklingarna detta och vi hoppas att de vill lyssna på konsumenternas vädjan, säger Francesca Vilches, enhetschef Djurvänlig konsumtion på Djurens Rätt, enligt ett pressmeddelande.
Enligt Djurens Rätt använder Linas Matkasse AB delar av inköpspolicyn European Chicken Commitment (ECC) i sitt arbete.
”Dessvärre ligger policyn inte i linje med andra matkassars. GI-boxen, Marley Spoon, Matkomfort, Veckansmiddag och Årstiderna har alla på ett tydligt sätt kommunicerat miniminivån för antalet kycklingar som ska få tillgång till utevistelse (mellan 20 procent och 100 procent av kycklingarna)”, skriver Djurens Rätt i pressmeddelandet.
FoodMonitor söker Linas Matkasse AB.
/FoodMonitor
Bilden: visar när Djurens Rätt idag stod utanför det kontor i Spånga som hör till Linas Matkasse AB. Foto: Djurens Rätt.

t20