Ny jätteanläggning för livsmedel och logistik i Helsingborg
Livsmedelskoncernen Greenfood meddelar att man andra kvartalet år 2023 ska ta en ny jätteanläggning i bruk för livsmedel och logistik i Helsingborg. Byggstart är enligt uppgift denna månad.
”Intresset för växtbaserat mat med frukt och grönt som bas ökar. För att tillgodose den stora efterfrågan, stärka kunderbjudandet och hantera planerad tillväxt har nu Greenfood och Skanska avtalat om utvecklingen av en ny superanläggning i Helsingborg. När den nya byggnaden står färdig blir den 44 000 kvadratmeter stor och ett av norra Europas största center för hållbar och hälsosam livsmedelsinnovation, produktion och distribution”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
”Den nya anläggningen utvecklas, byggs och hyrs ut av Skanska och blir en av de största i sitt slag. Den ska inrymma Greenfoods befintliga Helsingborgsbolag med inköpsverksamhet, produktutveckling, förädling, produktion, paketering, lager och distribution.”
/FoodMonitor
Fakta:
Greenfood säger sig omsätta 5.3 miljarder kronor och ha drygt 1 500 anställda. Greenfoods äger bland annat varumärkena Picadeli, Green Deli, Daily Greens och SallaCarte.

t20