Anhörig: skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB skickade fakturor för tvätt av en gravsten till tre personer
Skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i Segeltorp fortsätter att härja runt om i landet. Många lokaltidningar har den senaste tiden avslöjat skandalbolagets agerande. I dag finns det 200 anmälningar mot skandalbolaget hos Konsumentverket. Enligt den senaste i dagarna har man, enligt en konsument, skickat tre fakturor för ”tvätt av gravsten” till denne och dennes 91-åriga mor och bror.
”Min syster ligger begravd på Skogskyrkogården. Gravrättsinnehavare är jag, min äldre bror och min 91-åriga mor. "Gravskötsel" skickar 1-2 gånger per år en faktura (för närvarande 620 kronor) till oss alla tre, för "tvätt av gravsten". Det är en tjänst som är fullkomligt onödig”, skriver konsumenten i anmälan.
”För det första betalar vi redan till Kyrkogårdsförvaltningen för skötsel av graven. För det andra finns inget som helst behov av tvätt av graven, eftersom den är kliniskt ren. Det utskick som "Gravskötsel & omvårdnad" är utstuderat och uppenbart vilseledande. Det ger sken av att vara en faktura "som bör betalas". Man lurar människor till att betala för en tjänst som ofta är helt onödig. Man skickar utskicket till alla gravrättsinnehavare, med risk för att fler än en betalar för samma tjänst. Slutligen, det mest osmakliga, man vänder sig till en grupp människor, vars handlingar inte sällan styrs av sorg och dåliga samveten över att inte ha "tittat till graven" tillräckligt ofta.”
FoodMonitor har uppgifter om att skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB inte tycks utföra det som man tar betalt för. Det finns också en uppgift om att skandalbolaget skadat gravstenar. Skandalbolaget har publicerat bilder på sina bluffsajter och YouTube som visar hur de rör sig bland gravstenar. 
(På bilder och video som FoodMonitor tagit del av är personer som utger sig för att vara från skandalbolaget mycket noga med att inte visa sina ansikten /red)
Det är inte första gången skandalbolaget enligt anhöriga ger sig på äldre, ofta i 90-årsåldern, och svaga grupper i samhället.
LÄS OCKSÅ: Anhörig: 90-åriga föräldrar utsatta för skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
LÄS OCKSÅ: Anhörig: 90+ med dålig syn lurades att betala bluff-faktura från skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
LÄS OCKSÅ: Uppgift: dement 80-åring utsatt för skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
Den person som enligt uppgift från Bolagsverket äger alla aktier i skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB heter Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller. Han har tidigare hävdat att skandalbolaget inte behöver hantera moms. Det höll inte Skatteverket med om och fattade beslut om att pengar skulle återbetalas.
Beslutet överklagades och Förvaltningsrätten i Stockholm beslutade så att ”så mycket av Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB:s egendom som motsvarades av 789 588 kronor fick tas i anspråk genom betalningssäkring”.
Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller skrev då hatfulla mejl till två handläggare på Skatteverket.
LÄS OCKSÅ: Därför riktar Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller i skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB hat mot Skatteverket och förvaltningsrätten
FoodMonitors kommentar:
Skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB drivs av ett nätverk som kallar sig för MilDilgitalGroup. Vi kallar dem för Segeltorpsgänget. Vi skriver om dem eftersom de utsätter oss och andra journalister för repressalier när vi granskar deras olika verksamheter som bland annat omfattat ”djurförsäkringar” och ”djurtransporter”. Vi har uppgifter som pekar på att detta är rena bluff-verksamheter, som så många andra ”verksamheter” som gänget håller på med.
Gänget driver ett antal bluff- och hatsajter som man använder till att med hat och lögner angripa handläggare på myndigheter och journalister som granskar dem – eller personer och företag som man inte gillar.
Personer bakom gänget har tidigare dömts för ett antal brott till bland annat fängelse.
Dessa och andra domar mot personerna handlar bland annat om grovt bedrägeri medelst urkundsförfalskning, stöld, förberedelse till grov stöld, brukande av falsk urkund, stöld och snatteri. Brotten spänner över många år och har utförts i olika delar av landet.
Här är de bolag som gänget driver som de senaste åren enligt konsumenter orsakat mest skada:
Skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB – kontaktar pastorat och andra myndigheter runt om i landet och får ut namnlistor på gravrättsinnehavare. Därefter skickar man ut ”erbjudanden” som ser precis ut som fakturor. På det omsatte skandalbolaget, enligt deras egna uppgifter till Bolagsverket, 2.6 miljoner kronor år 2019. Skandalbolaget tycks, som FoodMonitor berättat i flera artiklar tidigare, ha framför allt äldre och svaga i samhället som måltavlor. Det finns idag 200 anmälningar mot skandalbolaget hos Konsumentverket.
För att förvilla konsumenter driver gänget ett antal bluffsajter där man höjer skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB till skyarna och publicerar hat och lögner mot alla som står i deras väg. Bland andra tidningarna Hem & Hyra, Expressen och Aftonbladet har avslöjat skandalbolagets verksamhet i flera artiklar.
Här är några av dessa bluff- och hatsajter som vi bedömer att gänget driver eller har inflytande över:
gravskotsel.net
gravsktselochomvrdnad.se
gravskotselochomvardnadisverigeab.se
gravskotsel-omvardnad-i-sverige-ab.business.site
begravningsgruppen.se
mrkingkong.se/
hasslare.se
mildigitalgroup.se
tillsynsenheten.se
informationsombudsmannen.se
konsumentenheten.se
dagensprocess.se
kritikverket.org
xn--gravsktselochomvrdnad-72b49a.se
Utöver dessa sajter använder gänget även sociala medier som Facebook.
(Gänget tycks lägga till nya sajter så fort de blir påkomna /red)
LÄS OCKSÅ: det här är skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
Skandalbolaget Hyresgästkassan AB – har på ett ännu oklart sätt kommit över personuppgifter till ett stort antal hyresgäster. Skandalbolaget har sedan skickat ut ett stort antal ”erbjudanden” om ett, som det ser ut, ”låtsasmedlemskap” som ser precis ut som fakturor. Även detta skandalbolag tycks ha svaga grupper i samhället, ofta de som inte förstår svenska så bra, som måltavlor. Bland andra tidningarna Hem & Hyra, Expressen och Aftonbladet har avslöjat skandalbolagets verksamhet i flera artiklar.
Gänget använder bland annat dessa sajter till att förvilla konsumenter om skandalbolaget Hyresgästkassan AB och för att publicera hat och lögner:
hyresgastkassan.se
gravskotsel.net
informationsombudsmannen.se
tillsynsenheten.se
konsumentenheten.se
dagensprocess.se
kritikverket.org
Utöver dessa sajter använder gänget även sociala medier.
LÄS OCKSÅ: det här är skandalbolaget Hyresgästkassan AB
Skandalbolaget Svensk Djurassistans AB – har numer, enligt uppgifter i ett beslut från Finansinspektionen, lagt ner sin verksamhet. Skandalbolaget har enligt uppgift tidigare vänt sig till Jordbruksverket och fått ut ett register på hundägare. Därefter har skandalbolaget skickat ut ”erbjudanden” om ”djurförsäkringar” som ser precis ut som fakturor till djurägare. Ett antal konsumenten har uppgett hur de lurats av detta. FoodMonitor avslöjade förra året skandalbolagets verksamhet.
Gänget använder bland annat dessa sajter till att förvilla konsumenter om skandalbolaget Svensk Djurassistans AB och publicera hat och lögner:
hundassistansen.se
utrikesgruppen.se
tillsynsenheten.se
LÄS OCKSÅ: det här är Svensk Djurassistans AB
HÅKAN FRISELL
Fakta:
Har du fått ett utskick från skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB eller deras skandalsajt gravskotsel.net eller liknande och känner dig lurad kan du göra detta:
Är det en felaktig faktura så kan du bestrida den genom att följa instruktionerna på Hallåkonsument som drivs av Konsumentverket.
SÅ BESTRIDER DU EN FELAKTIG FAKTURA:
https://www.hallakonsument.se/konsumentratt-process/bestrida-felaktig-faktura/
Du kan också göra en anmälan till Konsumentverket.
LÄS OCKSÅ: https://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/anmal-till-konsumentverket/
Du kan anmäla det inträffade till polisen.
LÄS OCKSÅ: https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/bedrageri/
SÅ ANVÄNDER DU DIN ÅNGERRÄTT:
Tänk även gärna på att om du betalat ett skandalbolag så finns det enligt lag en ångerrätt.
Mer information hittar du här:
https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/
Här finns en blankett som konsumenter kan använda för att hävda sin ångerrätt:
https://www.konsumentverket.se/globalassets/publikationer/kontrakt-och-mallar/angerblankett-2015-konsumentverket.pdf
Fakta:
Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB.
Säte: Segeltorp.
Befattningshavare: Maximilian Karl K Folkesson Müller och Mathias Champa Burman.
Ägare: Ägare: Maximilan Folkesson Müller äger samtliga 5 000 aktier. Detta enligt ett protokoll som kommit in till Bolagsverket.
Omsättning: 2.6 miljoner kronor (2019).
Resultat: 260 000 kronor.
Antal anställda: 2
LÄS OCKSÅ: det här är skandalbolagen som Segeltorpsgänget driver