BAMA23
VegMe lanserar burgare med svenskt växtprotein
Livsmedelsföretaget BAMA Nordic meddelar att man lanserar en klassisk burgare under varumärket VegMe gjord av svensk ärta och svensk ekologisk quinoa. Bolaget vill på detta sätt ytterligare rida på den allt starkare vegotrenden bland konsumenter.
– Parallellt med att vi inom BAMA arbetar målmedvetet med att öka andelen veganska produkter i vårt sortiment, strävar vi också efter att använda så mycket svenska råvaror vi kan, säger Anette Dremo, Marknads- och Kommunikationschef på BAMA Nordic, enligt ett pressmeddelande.
– Det är en ekvation som ibland har varit svår att få ihop, eftersom processen att förädla råvaror till växtbaserat protein inte finns här. Därför är det glädjande att se hur hela branschen – från odling till förädling – nu arbetar med ambitionen att de svenska alternativen ska bli fler.
LÄS OCKSÅ: VegMe släpper Vegan Kebab och Wienerkorv på marknaden
/FoodMonitor
Fakta (källa: BAMA Nordic):
”BAMA Nordic är en del av BAMA Gruppen AS … .Vi förser dagligvaruhandel, servicehandel och Food Service i Norden och Baltikum med växtbaserade alternativ, färdigskuren sallad och färdigmat. Bolaget har drygt 400 anställda som huvudsakligen är lokaliserade till de tre fabrikerna i Helsingborg, Lindesberg och Espoo, Finland.”
Foto: används med tillstånd.

t20