Picadeli slutar med rött kött
Livsmedelsföretaget Picadeli AB i Göteborg meddelar att man med början i september tar bort allt rött kött från sina salladsbarer på marknaden. Bolaget vill på detta sätt ”föregå med ett gott exempel för resten av livsmedelsindustrin genom att agera för att stoppa den alltmer accelererande klimatkrisen”.
– Det här är en viktig milstolpe på mer än ett sätt. Genom att konsumera hälsosam och hållbar mat kan man kraftigt reducera utsläppen av växthusgaser och vi vill vara en del av lösningen. Minst 90 procent av Picadelis sortiment är lakto-ovo-vegetariskt och 70 procent är helt veganskt. Vi vill ligga i framkant och att ta bort det röda köttet är därför ett naturligt steg i vår resa för att minska vårt klimatavtryck, säger Kristoffer Sunér, Head of Food & Quality på Picadeli, enligt ett pressmeddelande.
– På Picadeli tror vi att snabbmat ska vara motsatsen till skräpmat och vi vill göra det enkelt för människor att äta smartare och hälsosammare. Därför arbetar vi kontinuerligt med att skapa bra växtbaserade alternativ till animaliska proteiner.
/FoodMonitor

t20