Toonish21
Hooked Foods lanserar växtbaserad "fisk" i butik
Företaget Hooked Foods lanserade i våras ett växtbaserat substitut till fisk i restauranger i tre städer i Sverige. Nu tar man steget till dagligvaruhandeln med produkten Toonish.
– Vår mission är att leda en förändring mot ett hälsosammare marint ekosystem. I haven produceras mer än 50 procent av det syre som vi andas och ett stabilt marint ekosystem är därav viktigt även för oss människor, inte bara för organismer som lever i havet. För att möta den växande efterfrågan på fisk har vi utvecklat växtbaserade substitut till fisk, som vi tror den rätta vägen att gå. Vi har under våren lanserat Toonish på flertalet restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö och där fått höra att många till och med tycker att vår växtbaserade tonfisk smakar bättre än vanlig tonfisk. Därför känns det nu extra roligt att den kan köpas även i butik, säger Tom Johansson, vd och medgrundare av Hooked Foods, enligt ett pressmeddelande.
Enligt Hooked Foods är Toonish gjord på certifierad soja- och veteprotein, solrosolja och alger.
”Toonish blir till en början möjligt att köpa i Coops och CityGross butiker, över stora delar av Sverige, via Mathem och i utvalda Ica- och Hemköpbutiker. I butikerna säljs Toonish-röror i tre olika smaker: tomat, tomat & chili samt tomat & vitlök. Dessa Tononish-röror passar perfekt att lägga i exempelvis en pasta, sallad, wrap, på en pizza eller i en baguette. Varje burk Toonish är på 140 gram”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
Hooked Foods meddelar också att man är på gång att skapa ett laxsubstitut.
/FoodMonitor
Foto: Hooked Foods AB.

t20