Knivbeväpnade personer förföljde personal på Svensk Hemleverans Handelsbolag i Norrköping
”… blev förföljd av flera personer på elskotrar. De skrek åt honom på okänt språk. De bar kniv öppet”. Så skriver en chef på distributören Svensk Hemleverans Handelsbolag i Norrköping i dagarna i en anmälan till Arbetsmiljöverket. Den anställde gömde sig i en port i Norrköping. Men de knivbeväpnade personerna stod utanför och väntade. Den anställde ringde då chefen som ringde polisen.
”Personerna utanför porten hann lämna så det var oklart vilka det var”, skriver chefen.
Svensk Hemleverans angripits ett antal gånger de senaste åren.
Så här står det i två tidigare anmälningar i år som gäller Norrköping:
”Vid utdelning av morgontidningarna blev tidningsbudet jagad in i porten på Tunnbindaregatan … . Personen som jagade följde med in i porten. Budet sprang högst upp i trappen och gömde sig. Sedan ringde han nattförman”
”Distributören arbetade med tidningsdistribution och gick ut från entréporten till Vilbergsgatan … . Utanför porten möts han av två män, vilka går fram till honom. Den ene gärningspersonen knuffar honom ur balans och in i väggen samtidigt som den andre gärningspersonen sliter distriktsnyckelknippan ur handen på honom. Omtumlad så ser han dem båda sedan lämna platsen i riktning mot Urbergsgatan. Distributören såg sedan inte till dem mer. Polisanmälan är upprättad hos polisen i Norrköping.”
/FoodMonitor

t20