nIMG_3790
Julkaffe från Nespresso och Johanna Ortiz – med inspiration från regnskogen
PRODUKTNYTT Kaffebolaget Nespresso meddelar att man lanserar den limiterade kollektionen ”Gifts of the Forest”. Bolaget har samarbetat med den colombianska modedesignern Johanna Ortiz. Inspiration till kollektionen kommer från regnskogen.
”För mig har alltid design och natur gått hand i hand och det var därför det här samarbetet talade till mig på ett personligt plan. Colombianskt kaffe har också en speciell plats i mitt hjärta. Som en aktiv supporter i kampen mot klimatförändringar var även vetskapen om att Nespresso skyddar 10 miljoner träd i Amazonas utöver deras engagemang för jordbruksskogarna en anledning till att det här samarbetet passade mig perfekt. När jag designade kollektionen hade jag idéen att fånga regnskogen genom att inkorporera rika trädkronor och mörka, jordiga toner. Det har varit en fantastisk process och ett partnerskap som jag har haft mycket glädje av”, säger Johanna Ortiz, enligt ett pressmeddelande.
Julkollektionen består av två smaksatta blandningar och ett svart kaffe.
nIMG_3792
Det här är nyheterna (källa: Nespresso):
Forest Black – innehåller Arabica från Colombia med ”träiga aromer som speglar regnskogen”.
Forest Fruit Flavour – innehåller Arabica från Latinamerika och Afrika och ”för samman aromerna från de saftiga bären med lena toner av korn”,
Forest Almond Flavour – innehåller Arabica från Latinamerika och Afrika och ”har en kornig karaktär”.
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.

t20