Heinz21
Heinz presenterar Marz Edition
Ketchupjätten Heinz meddelar att man tagit fram en ketchup, Marz Edition, som tillverkats av tomater som odlats i jord som liknar den på Mars. Heinz vanliga tomatketchup har redan funnits ”off world” i många år ombord på den internationella rymdstationen ISS.
”Vi behöver ta med flera viktiga faktorer i beräkningen när vi odlar ketchuptomater i nya och mer utmanande markförhållanden – allt från tjocklek till färg och sötma, som gör att vi kan skapa den unika smaken hos Heinz tomatketchup som vi alla känner igen och älskar. Att ta vara på mark är ett av våra viktigaste uppdrag, och vi ska ta med oss lärdomar från projektet i vårt fortsatta arbete att driva hållbar odling, säger Christina Kenz, Cheif Growth Officer for Kraft Heinz International Zone, enligt ett pressmeddelande.
”Det är väldigt spännande att vårt expertteam har lyckats odla tomater i okända jordförhållanden från en annan planet och få dela resultaten med världen. Det här har verkligen varit en resa, från testningen för två år sedan, fram till skörd. Experimentet har visat att Heinz tomatketchup även kan avnjutas av framtida generationer.
/FoodMonitor
Foto: Heinz.

t20