Restaurangkedjan Texas Longhorn meddelar att man nu ska arbeta med European Chicken Commitment, ECC. Kedjans beslut omfattar även franchisetagare.
“Att jobba med 100 procent svenskt kött är inte tillräckligt för oss. Djurvälfärd är också en viktig fråga och det är därför vi väljer att ställa högre krav för kycklingarna genom att jobba med European Chicken Commitment”, säger Tommy Wright som är inköpschef på Texas Longhorn, enligt ett pressmeddelande.
Texas Longhorn uppger att samtliga kriterier för ECC ska vara uppfyllda till år 2026.
”Dessutom kommer minst 20 procent av kycklingen som köps in komma från gårdar där kycklingarna ha haft tillgång till utevistelse”, skriver man.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Texas Longhorn): ”European Chicken Commitment, ECC, är en uppsättning av kriterier för bättre kycklingvälfärd och djurhälsa. Kriterierna är baserade på den senaste forskningen om djurvälfärd och framtagna av ett 30-tal ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa, däribland Djurens Rätt.”