Charkbolag förbjuds att släppa ut livsmedel på marknaden
Läs mer …

Livsmedelsverket avslår Polarbröds ansökan
Läs mer …
MAX veganmärker i samarbete med Djurens Rätt
Hamburgerkedjan MAX meddelar att man från och med den 14 mars kommer att använda märkningen "100 procent VEGANSKT® Godkänd av Djurens Rätt" på ett antal produkter. Märkningen har tagits fram för att göra det enkelt för konsumenter som inte vill konsumera produkter med animaliska ingredienser.
Läs mer …
Kund på systembolaget hotade med att avsluta anställds liv
I dagarna blev en kund i Systembolagets butik i Östersund nekad att handla på grund av berusning. Då tog kunden till hot istället.
Läs mer …
Kavli förvärvar Verso Food
Livsmedelsföretaget Kavli meddelar att man förvärvar det finska företaget Verso Food. Anledningen är att Kavli vill satsa mer på vetegatrisk mat.
Läs mer …
Uppgifter om avvikelser i Grönsakshuset i Norden AB:s leveranser av ekologiska bananer till Gävle kommun och Västmanland-Dalarna miljö- och byggnadsnämnd
Livsmedelsföretaget Grönsakshuset i Norden AB i Skövde förbjöds förra månaden av Västmanland-Dalarna miljö- och byggnadsnämnd att släppa ut ekologiska livsmedel på marknaden via en filial i Avesta. Förbudet har sedermera lyfts. Men i förbudet finns uppgifter om påstådda allvarliga avvikelser gällande leveranser av ekologiska bananer till bland annat en förskola och olika kommunala myndigheter. Bolaget kommenterar nu uppgifterna.
Läs mer …
Bolag förbjuds att koka skaldjur i lokal som delvis saknar väggar
Livsmedelsverket har i dagarna förbjudit ett företag i Västra Götalands län att koka skaldjur i en lokal som delvis saknar väggar. Det framgår av ett beslut.
Läs mer …
Vinmäklare i Göteborg förbjuds att sälja livsmedel som ekologiska
Läs mer …
Dödshot mot Hotell- och restaurangfacket i Malmö
Vid tre tillfällen nyligen har Hotell-och restaurangfackets avdelning i Malmö blivit utsatt för dödshot. Det framgår av anmälningar FoodMonitor tagit del av.
Läs mer …
Livsmedelsverket vill ändra orimlig sanktionsavgift
LEDARSTICK Som FoodMonitor berättat om tidigare så har små livsmedelsföretag som av en eller annan orsak missat att anmäla sin hantering av ekologiska livsmedel till ett certifieringsorgan åkt på sanktionsavgifter som är orimligt höga i förhållande till deras omsättning. Detta även om det har varit frågan om ett uppenbart misstag och företaget omedelbart rättat sig.
Läs mer …