Kocklandslaget meddelar att det efter OS-lottningen i Erfurt den 5 oktober nu är klart vilka dagar de svenska kockarna ska tävla och nu är resan mot OS 2012 på allvar påbörjad. Det svenska laget är världens mest framgångrika och har tagit medalj i samtliga VM och OS sedan 1999.
Foto: Per-Erik Berglund
Efter VM-silvret 2010 siktar det Svenska Kocklandslaget revanschsuget mot OS-guld. Idag premiärlagas OS-menyn för sponsorer i Framtidens Kök, meddelar Kocklandslaget i ett pressmeddelande.
Lottningen genomfördes med lagledare Krister Dahl och projektledare Evert Bränd från Svenska Kocklandslaget på plats. Sverige hade maximal tur i lottningen och fick just de tävlingsdagar som man önskade. Laget tävlar med Kalla Bordet under den andra tävlingsdagen och med Varmköket den sista tävlingsdagen, berättar man vidare.
Under Culinary Olympics som i början av oktober 2012 är det totalt 36 Nationslag från alla kontinenter som deltar. Sverige delar tävlingsdagar med kocklandslagen från Schweiz, Skottland, Luxemburg, Holland, Island, Italien, Portugal och Malta.
– Förutsättningarna kunde inte ha blivit bättre och nu är det upp till oss att prestera vårt absolut bästa under tävlingsdagarna med målet är att ta tillbaka OS-titeln. Alla lagmedlemmar har tävlingsvana och vi är redan nu taggade för uppgiften, säger lagledare Krister Dahl. Vårt koncept för Kalla Bordet ska utvecklas och vi ser med spänning fram emot dagens premiärupplagning av Varmköksmenyn för våra sponsorer.
Senaste upplagan av Matlagnings-OS gick 2008 då Svenska Kocklandslaget tog bronsmedalj.
OS-Laget 2012: Krister Dahl, lagledare Fredrik Björlin, kock och lagkapten Jesper Bogren, kock Fredrik Hedlund, kock Klas Lindberg, kock Tom Sjöstedt, kock Viktor Westerlind, kock Patrik Fredriksson, konditor Mattias Ljungberg, konditor Daniel Roos, konditor Johan Sandelin, konditor