pizzasax
Pizzasax lyfter UF-företag
Slice UF som drivs av sju ungdomar på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Stockholm har hittat ett finurligt sätt att kapa åt sig en del av marknaden för köksutrustning – en pizzasax. Det rapporterar matbloggen Allt om Mat.
 
”Vår vision är att pizzasaxen ska finnas i alla moderna och nytänkande hem i Stockholm. Målet med företaget är att vi ska tillämpa det vi lärt oss teoretiskt under gymnasietiden, i kursen Ung Företagsamhet”, säger Louise Hillin, Slice UF, till Allt om Mat.
 
”Den kombinerade kökssaxen består av en kilformad spade så att du lätt kan klippa din pizza med en hand utan att någonsin förlora pålägg! Den är lätthanterlig, tål diskmaskin och kan användas av både höger- och vänsterhänta.”
 
Enligt vd:n Stefan Eriksson har UF-bolaget nu även börjat sälja saxarna.
 
”Vi har på två veckor sålt cirka 50 saxar och försäljningen kommer ske på olika ställen så som julmarknader, öppna hus i vår skola, med mera”, säger han till FoodMonitor.

 

pizzasax1

 

”Vi kommer även att börja se efter möjligheter att sälja produkten till affärer som kan ha produkten i sitt sortiment. I typiska hemaffärer som exempelvis Stockhome och Lagerhouse.”
 
Eftersom verksamheten drivs i ett UF-bolag så kommer den enligt uppgift att avvecklas i slutet av maj 2012.
 
Läs mer om pizzasaxen här: www.facebook.com/sliceuf och www.twitter.com/sliceuf 
 
Foto: Slice UF. Fotograf: Lisa Jansson. 
 
/FoodMonitor