bild4_gooh_regnerLångkok – på tre minuter
– Vi vill bevisa att det finns färdiglagad mat med kvalitet som på en topprestaurang, berättar Jonas Regnér, vd på Gooh, som nu lanserar en Skånsk Kalops med morötter och potatis – ett klassiskt långkok som nu endast tar 3 minuter att tillaga.
 
Vi svenskar lägger allt mindre tid på vår matlagning. I snitt får vardagsmatlagningen ta 15 minuter, samtidigt som det finaste vi kan tänka oss är långkok, högkvalitativa råvaror och mat lagat med omsorg. Gooh vill svara upp mot båda trenderna.
 
Våra undersökningar visar att matlagningen är något som både skapar stress och dåligt samvete. Många önskar att de hade tid, inspiration och energi att laga mat från grunden till sin familj, varje dag – men verkligheten kommer emellan och det slutar med halvfabrikat och dåligt samvete, säger Jonas Regnér.
 
Vecka 45 gör Goohs klassiska Kalops entré i utvalda dagligvarubutiker. Det är ett traditionellt långkok på högrev med skivad morot, kryddpeppar och lagerblad. Serveras som sig bör med kokt potatis. Råvaror är som vanligt av svenskt ursprung.
 
catenacci
Det är Stefano Catenacci (foto), kökschef på Operakällaren, som ligger bakom alla Goohs recept, men till den här rätten fick han lite hjälp. Receptet till Kalopsen är direkt taget ur Operakällarens receptsamling och är en gång komponerat av Werner Vögeli, tidigare kökschef på Operakällaren och en legend i matsverige.
 
– Min tanke är att kunna erbjuda konsumenten god, vällagad och hälsosam mat – även när de inte har tid och lust att laga den själv. Många av våra gäster efterfrågar traditionell husmanskost och långkok. Därför relanserar vi nu denna efterfrågade klassiker som serverats på Operakällaren genom tiderna, berättar Stefano Catenacci, och avslutar:
 
–   Till historien hör att när jag bjöd Werner på Goohs kalops vägrade han att tro att den var tillagad i mikrovågsugn och inte på traditionellt sätt!
 
/FoodMonitor