scan_leverpastej_trattkantareller_och_honungPastej med nya smaker
Lagom till julperioden lanserar Scan två nya leverpastejer inom konceptet ”Välkommen hem till svenska gårdar.” Pastejerna är ugnsbakade och grovmalda och kommer i två svenskinspirerade smaksättningar, rökt sidfläsk och äpple samt trattkantarell och honung. (Foto: Scan)
 
Recepten har tagits fram tillsammans med bönder från två utvalda gårdar i Sverige och innehåller enbart svenskt kött, meddelar Scan.
 
I framtagningen av pastejerna har Scan utgått från traditionella leverpastejrecept och svensk matkultur. Men för att ge nytt liv åt det klassiska pålägget har Scan utvecklat två spännande smaker tillsammans med Vedemö Gård i Östergötland och Högstorp Gård i Västergötland.
 
– Leverpastejerna har en grovmalen struktur och kommer i smakkombinationerna rökt sidfläsk och äpple samt trattkantarell och honung. Inspirationen till recepten har hämtats både från svenska smaksättningar och gårdarnas egna smaktraditioner. De passar utmärkt både till frukost eller på julbordet, säger Therese Klingström, produktchef på Scan.
 
– En stor del av maten vi äter kommer från den egna gården och dess omgivningar. Smaksättningen har inspirerats av att jag är biodlare och min favoritsvamp trattkantarellen, som finns i traktens skogar, säger Lars Haglund som driver gården Högstorp i Västergötland.
 
Scans nya leverpastejer lanseras i butik vecka 46.
 
/FoodMonitor

t20