Julskinka för singlar
I år lanserar Ridderheims en julskinka för alla hushåll som vill ha den traditionella julskinkan men i mindre format. Mini-julskinka ur sortimentet Lilla Saluhallen är julens nyhet för alla singelhushåll, meddelar företaget.

Två miljoner svenskar bor i ensamhushåll, vilket procentuellt sett är flest i världen. Nu lanserar Ridderheims en mini-julskinka till så väl singelhushåll som miljömedvetna som ogillar att slänga mat.
 
– En av årets stora mathögtider står snart inför dörren och att börja juldagsmorgonen med nygriljerad skinka är en tradition för många svenskar. Vi vill dock att alla ska kunna njuta av julskinkan oavsett om man bor själv eller i en stor familj och har därför tagit fram en skinka till alla singlar – en mini-julskinka, säger Mikael Lith ansvarig för Lilla Saluhallen.
 
Jokkmokks mini-julskinka är helt tillsatsfri, enligt Ridderheims. Den är färdigkokt och putsad för hand för att sedan marineras i en vecka. Därefter har den kokats under extra lång tid och toppats med klassisk senapsgriljering.
 
Mini-julskinkan är det senaste tillskottet i produktfamiljen Lilla Saluhallen som är en satsning på lokala producenter runt om landet. I sortimentet Lilla Saluhallen lyfter Ridderheims fram producenter som tillverkar mat som den smakade förr i tiden och enligt gammal hantverkstradition.
 
/FoodMonitor