triumfglassglassmastarn
Inga pecannötter i Triumf Glass
storsäljande pecannötglass
En allergikonsulent i Umeå har anmält glasstillverkaren Triumf Glass till Livsmedelsverket. Anledningen är att hon anser att bolaget felmärkt att glassen "Glassmästarns Favoriter Himmelsk Röra" innehåller pecannöt.
”Hur kan det komma sig att en glass får heta Pecannötgräddglass då den inte innehåller pecannöt?”, skriver hon i sin anmälan till Livsmedelsverket.
 
Triumf Glass ger anmälaren rätt. Bolaget har gjort fel.
 
”Det är olyckligt att vi har formulerat oss så. Vi ska gå in och ändra på förpackningen så fort som möjligt. Vi skulle ha skrivit gräddglass med smak av pecannöt istället”, säger Martin Hesselgren, marknadschef, Triumf Glass AB.
 
Enligt förpackningen innehåller "Glassmästarns Favoriter Himmelsk Röra" pecannötgräddglass med marshmallovs och kakaorippel.
 
Men i den ingredienslista som Triumf Glass bifogar finns inte pecannöt angivet.
 
Vad är det som ger glassen smak av pecannöt?
 
”Det är en pecannöt-arom. Den är fri från nötprotein”, säger Jean Farr-Jones, produktutvecklare, Triumf Glass AB.
 
"Glassmästarns Favoriter Himmelsk Röra" är en storsäljare för Triumf Glass. Glassen lanserades år 2010. Årligen säljer bolaget enligt uppgift cirka 100 000 förpackningar. Försäljningen sker över hela landet av bland andra butikskedjorna Ica och Coop.
 
Det kan enligt Triumf Glass ta flera månader innan felmärkningen av den aktuella glassen är åtgärdad i hela dagligvaruhandeln.
 
”När vi trycker upp nya etiketter och gör nya förpackningar kommer vi ändra märkningen till gräddglass med smak av pecannöt”, säger Martin Hesselgren.
 
HÅKAN FRISELL 
 
Foto: Triumf Glass. 
 

t20