storsj svart_4
Prisad ost från Östersund
Vid Scandinavian Dairy Contest, Skandinaviens största mejeritävling, vann Storsjö Svart från Östersund mejeri både guldmedalj och hederspris. Osten fick guldmedalj för sin kvalitet och smak och erhöll även hederspris i klassen för grynpipiga ostar 2011.
 
”I år har Storsjö Svart tagit ett stort kliv i tillverkningsvolym och blivit så populär att den faktiskt tidvis varit slutsåld. Det är då extra kul att få ett internationellt kvitto på att den är så bra som vi själva länge tyckt”, säger Östersunds mejerichef Mikael Backman.
 
Storsjö Svart var den svenska ost (av över 800 deltagande ostar) som fick hederspris. Storsjö Svart var dessutom den enda osten i sin kategori som mottog både guldmedalj och hedersutmärkelse.
 
På plats i Danmark för att ta emot diplom och priser var mejerichef Mikael Backman och Patrik Norberg, chef för ysteriet i Östersund.
 
Scandinavian Dairy Contest i Herning Danmark är Skandinaviens största mejeritävling med över 800 deltagande ostar och totalt 1400 mejeriprodukter.  Enbart i Storsjö Svarts klass för specialostar av grynpipigt slag deltog 43 ostar.
 
Fakta Storsjöosten:
I Storsjöserien ingår förutom Storsjö Svart även Storsjö Grön och Storsjö Svart Lagrad. Storsjö Svart är en smakrik grynpipig ost med en lång eftersmak. Storsjöostarna ystas i Östersund och säljs i hela landet. Osten har fått sitt namn av den mytomspunna Storsjön.
  
/FoodMonitor

t20